Vorbind despre pompe submersibile este necesar a începe prin a spune ca ele sunt acele pompe capabile de a alimenta cu apa potabila gospodariile dar, în acelasi timp pot la fel de bine servi si la furnizarea apei instalatiilor de irigare. pompa submersibila este foarte de folos în special în zonele rurale unde nu exista apa curenta, dar si in zonele rezidentiale in dezvoltare, din jurul marilor orase. pompa submersibila poate fi in multe cazuri alternativa unui hidrofor.
În cele mai multe cazuri pompa submersibila se compune dintr-o carcasa facuta dintr-un material necoroziv, un presostat, un rotor, o pereche de carbuni si un motor electric. Motorul din pompa submersibila este închis ermetic în interiorul acesteia si nu permite comunicarea cu mediul în care aceasta lucreaza.
Datorita functionarii în submersie a pompei evitarea coroziunii carcasei poate fi unul dintre cele mai importante aspecte pe care aceasta le detine. Acest lucru poate fi posibil multumita materialelor rezistente la actiunea apei din care sunt fabricate de regula aceste pompe submersibile.
Sorbul indeplineste un rol esential si anume faptul ca pe de o parte prin intermediul sau apa este trasa si împinsa spre consumator. Acesta dispune de un filtru ce impiedica corpurile straine sau anume impuritati sa ajunga in apa furnizata spre consum. Pe de alta parte sorbul este acea piesa care împiedica apa sa coboare înapoi în mediul de unde a fost trasa initial in pompa submersibila. Ceea ce trebuie neaparat precizat este ca de buna functionare a sorbului poate depinde intregul ansamblu al acestor pompe submersibile.
Nivelul ridicat de utilitate al acestor pompe submersibile în gospodarii este un fapt deja demonstrat de nenumarate ori. Avantajele folosirii unei pompe submersibile, indiferent de ce alegeti dintre variatele modele care exista în ziua de astazi pot fi multiple. Pe piata sunt intalnite atat pompe submersibile pentru ape murdare cat si pompe submersibile pentru furnizarea apei menajere. Daca ar fi sa ne referim strict la pompa submersibila pentru aplicatii casnice pornirea usoara sau protectia impotriva suprasarcinii vor constitui cu siguranta beneficii importante aduse consumatorului de catre acestea.
De asemenea tot in sfera avantajelor oferite de aceste pompe submersibile pot fi incluse si capacitatea de mentinere a presiunii la un nivel ridicat, optim pentru a împinge apa în gospodarie sau spre consumator. Un aspect absolut deloc de neglijat este acela ca motorul actionat electric al acestor pompe submersibile poate fi conectat la un generator, acolo unde nu exista înca o retea electrica.
Cele mai multe dintre existentele pompe submersibile sunt dotate cu o protectie împotriva functionarii fara apa, tocmai pentru a se preintampina avarierea motorului. In acest fel va fi asigurata intreruperea curentului doar in cazurile lipsei apei in foraj prevenind astfel arderea rotorului.
Câteva dintre tipurile de pompe submersibile ofera de asemenea avantajul unei usoare amorsari, ceea ce înseamna ca aerul va putea fi eliminat extreme de usor de pe linia de aspiratie. O pompa submersibila este construita astfel pentru a rezista coroiziunii apei, rolul cel mai important in acest sens revenindu-i carcasei. Un alt factor important ce contribuie la rezistenta în timp a unei pompe submersibile il va reprezenta proiectarea componentelor pompei submersibile din materiale de calitate. Desi este precizat în ultima instanta, importanta acestuia în rezistenta în timp a acestor pompe submersibile este la fel de importanta ca si a celoralti factori mentionati anterior.
hidrofor, pompa submersibila
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu